Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ovulációs teszt beszerzés

2014.09.20

 A következő amiről írok nektek az ovulációs teszt. (Az ovulációs teszt az LH hormon szintjének a peteérés előtti emelkedését mutatja ki. A peteérés az aminek az idejét a lány baba megtervezéséhez feltétlenül tudnunk kell.) Már az első terhességemet is "megterveztem" ha így nézzük, mivel a harmadik sikertelen hónap után már kezdtem türelmetlen lenni és rátaláltam erre a számomra igen hasznos eszközre.

Most igaz kértem kölcsölcsön egy mikroszkópot is, de azzal állítólag közel sem olyan egyszerű meghatározni az ovulációt. Figyelni kell például, hogy ne együnk előtte sósat és ne igyunk előtte két órával. Mondjuk, ha jól sejtem akkor, ha nyálból nézzük arra vonatkozik és nem akkor, ha hüvelyváladékból. 
Egyébként a vizeletsugaras ovutesztnél is javasolják, hogy tesztelés előtt két órával ne igyunk, és délután teszteljünk, mert akkorra termelődik több hormon.
Ahogy körülnéztem ovulációs teszt ügyben, hát a gyógyszertári (régen ilyet használtam expect lh) illetve drogériában kapható tesztek nagyon drágák, ezzel szemben a netes tesztek hajszál vékonyak (2,5mm) bár sokan állítják, hogy megbízhatóak azok is. Főleg mivel, hogy választható extra érzékeny teszt is. (A normál érzékenységű teszttel azt állapíthatjuk meg, hogy az LH szint mikor éri el a 25 mIU/ml értéket. Az extra érzékenységű pedig a 10 mIU/ml-es szintet jelzi.) Egy másik blogon olvastam, hogy hosszában kettévágta az illető a tesztet így spórolva, na ezt próbálja meg valaki a 2,5mm-es tesztel:-) Ilyen teszteket vehetünk teszveszen, vaterán, fertinet.hu-n, fastest.hu-n. Itthon megvehető márkák Egens, A.I.D.E., ezeket nem ismerem sajnos.

ovu teszt

Elsőre az itthoni megterveztük a babánk nemét fórumon ajánlott wondfo márkájú tesztet néztem ki mivel sokan dícsérték. Persze jelenleg nem kapható itthon. Nem gond, tapasztalt külföldről vásárló vagyok:-) Egy kis keregélés után találtam is tesztet, inkább nagyobb adagot akartam egyszerre venni, ezzel nincs is gond, inkább azzal, hogy a legtbb külföldi aukciós oldalonrészt vevő nem számol hazánkkal mint vásárlóerővel:-(
Azért persze találtam egy megfelelő eladót és megvettem 40lh+10hcg tesztet. Minden simán ment, három nap alatt itt is volt a csomag skóciáb (airmail). (Na ezt azért nevezem, itthon Pécsről nem ér el Pestre ennyi idő altt egy csomag.) A csomagban mellékelve volt használati utasítás is, mind az ovu mind pedig a terhességi teszthez, persze mindez angolul. Ja és szerencsére ez a teszt legalább 4mm így nem kell nagyító hozzá.
 
Van még kb két darab one step (Egens) fajtájú ovu tesztem egy barátnőtől, aki sikeres baba projekt után van és nekem adta. Arra gondoltam, hogy mikor a wondfo pozitívat mutat tesztelek a másikkal is, hogy lássam, hogy az mennyire megbízható.
 
Már volt is lehetőségem kipróbálni, de ezt majd egy másik bejegyzésben írom le.

20140901_201245.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.