Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kálcium és magnézium citrát beszerzés

2015.03.20

Kálcium citrát Magnézium citrát 

Találtam egy egyszerűbb megoldást kálcium és magnézium citrát szükséglet fedezésére, mégpedig itthon beszerezhető és könnyen adagolható. Ez pedig a por alakú gyógyszertári tisztaságú magnézium és kálcium citrát amit a vitaltrendnél találtam. 
Nagyon jó leírás van az oldalon és mindez a termék dobozán is megtalálható, nagy segítség az adagolásnál. Amit fontos tudni, hogy a magnézium citrát túladagolása emésztési problémát, hasmenést okoz, ha nem figyelünk oda. 
Megosztom a saját megfigyeléseimet a használattal kapcsolatban. Én inkább napközben veszem be, mert reggel méginkább megzavarja az emésztést. A hideg folyadékban nem oldódik, értsd egy nagy gombóc lesz belőle és nehéz lenyelni. Az íze pedig, hát külön nem kóstoltam, de valamelyiknek elég csipkedős íze van, így vízben nem ajánlanám bevenni, nekem gyümölcslével se volt jó. Ami nekem legjobban bejött az a pennyben kapható almás körtés ízesítésű ásványvízzel. Persze más ízesített víz vagy üdítő is jó lehet. Talán még teában próbáltam és az is iható volt. Szóval ezt most tényleg annak ajánlom aki elszánt, mert ízre nagyon nem az igazi, árban és adagolásban szuper. Amit a másik posztban mutattam abból ha jól emlékszem 5 szemet kellett szedni a nekünk szükséges adaghoz, így nagyon gyorsan elfogyott és elég drága.
Mivel az oldalon írják, hogy kettő az egy arányban kell a kalciumot a magnéziumhoz képest szedni, így 500g kálciumot és 250g magnéziumot rendeltem még karácsony előtt. A kálcium 2120Ft a magnézium pedig 1890Ft erre jön még a posta ami, ha utalunk 800Ft. Nekem nagyon bejött ez a megoldás, még mindig van bőven. És ami nagyon kedves volt tőlük, karácsony előtt még egy meglepi szaloncukrot is tettek a dobozba:-) 

Adagolás: (csak ezeknél az adott termrékeknél)
Magnéziumból kb két mokkáskanálnyi a lányos diétához ajánlott 600mg mennyiség beviteléhez. Ha emésztési panaszokat okoz érdemes két részletben bevenni napközben, semmiképp nem ajánlom reggel.
Kálciumból 4 mokkáskanálnyi kb 1260mg-nak felel meg, a lányos diéta 1200-1800g-ot javasol naponta.

Érdemes elolvasni a vitaltrend saját oldalán, amiket ír a magnézium ill. kálcium citrátról.
http://shop.vitaltrend.hu/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=13&Itemid=126
http://shop.vitaltrend.hu/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=9&Itemid=109

D3 vitamint is rendelhetünk tőlük az szintén megtalálható a kínálatukban, én azt nem tőlük rendeltem, úgy látom ez most új. Mivem most fogyott el a vörösáfonyám, arról az oldalról rendeltem, ahonnan azt is. Az egy csep így a gyerekeknek is könnyen tudom adni, na meg így 7000Ft felett rendeltem így ingyen volt a szállítás a gls pontra.

vitaltrendes d3
http://shop.vitaltrend.hu/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=488&Itemid=281

vitaminbolt
http://vitaminbolt.eu/termek/d3_vitamin_csepp_-_2000_ne_500_adag.html

Valamint a folsavat is be lehet itt szerezni, de abból én maradtam a gyógyszertárinál, mert az eurovit 3 mg-os és abból is kettőt ajánlott szedni, ezek viszont csak 400mikrogrammosak.

Egyenlőre ennyi, igyekszem beszámolni, hogy hogy halad a saját babaprojektem, de azthiszem ezekkel a tanácsokkal többre mentek:-) 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

CALCIUM MAGNESIUM CITRÁT

(Kata, 2016.03.21 18:29)

Nem tudom milyen terméket árul a Vitáltrend , de alapvetően nincs semmi engedélyük a termékkel kapcsolatosan. Ki vizsgálta be a terméket? Oéti engedély vagy egyéb van-e rá?
Én rendeltem mindkettőből, eddig kapszulát szedtem nem volt semmi bajom tőle. Ezt tesztelem most , de amint megiszom a keveréket rögtön hascsikarás, görcsök, rosszullét , hasmenés áll be . Két hete tesztelem , amikor nem szedem semmi bajom nincs . Tehát a termék nem jó, nem ajánlom senkinek. Egy feljelentést megérne a dolog szerintem. Rossz termék olcsón, ez a fair . Szerencse , hogy csak 6000 forintot költöttem rá, de az árát vissza fogom fizettetni velük . Zsákos kiszerelésben megveszik nagy mennyiségben és ők csomagolják be műanyag flakonokba amit ők is címkéznek fel , Senkinek nem ajánlom a terméket ,mert nem tiszta.

Re: CALCIUM MAGNESIUM CITRÁT

(Praktikák, 2017.03.19 19:59)

Szia! Lehet, hogy nem olvastál teljes körűen utána szerintem a magnézium citrátnak. Pont ez a mellékhatása és ezt több helyen is megtalálni. Nincs semmi baj a termékkel. két részletben (reggel és este) vedd be amit eddig egyben és akkor valószínű megszűnik a problémád. Nekem is volt hasonló, mikor túl sokat vettem be. Csökkenthetsz is az adagon, ha még így is gondot okoz. Nem vagyunk egyformák, így a szervezetünk se reagál egyformán. Ha nagyon nem működik, akkor szedj inkább Magnerotot.