Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Helyzetjelentés 2015.06.23.

2015.06.23

Helyzetjelentés. 2015.06. 23.

Úgy érzem itt az ideje az újabb helyzetjelentésnek. Kezdem azzal, hogy egy bíztató magas reggeli hőmérséklet után sajnos három nap alatt le is ment a reggeli hőm és este már meg is jött. 
Vegyes érzelmeim vannak most, az utazás miatt újra a replens krémet használtam minden aktus előtt, mert másra nem volt lehetőségem így persze nem is bíztam annyira pozitív eredményben, bár az időzítések szerintem jók voltak és hát a remény hal meg utoljára.
Kicsit lehangolódtam, egyrészt az utolsó téma utáni kutatás és megírása eléggé mélyen megérintett másrészt elszomorít, hogy még mindig nincs kezemben a pozitív teszt. Megosztottam ezt egy jó barátnővel, de sajnos pont nem úgy válaszolt mint reméltem, inkább még mélyebbre kerültem.  Mára viszont újult erővel vetettem magam a kutatásokba és úgy döntöttem a találtak alapján, hogy újragondolom a diétámat. 

A tanulmány amit találtam az alábbi linken olvasható:

http://www.rbmojournal.com/article/S1472-6483(10)00549-3/abstract

A szöveg végén van két link Wiew Pdf vagy wiew full text.

Nos ezen tanulmány hatására, aminek lényege, hogy szerintük a fő pillér a táplálkozás azon belül is a kálcium bevitel és az időzítés, ovuláció előtt 3-4 nappal, átèrtékeltem a diétám és úgy döntöttem igyekszem kerülni a husokat és nagyon magasra emelni a tejtermékek arányát a táplálkozásomban. Ehhez találtam segítségül a következő oldalt ami igen hasznos:

http://tapanyagtablazat.med.unideb.hu/index.php?gid=4

Az olajos magvakhoz irányítalak benneteket, de minden más élelmiszercsoportot is megtaláltok, nem teljes, de közel a legjobb amit találtam a témában. És miért az olajos magvak, mert a tökmag és a mák igen magas kálcium tartalma megfogott azt hiszem ezekből is többet fogok fogyasztani ( azért fenntartással nézegessétek, mert pl a mandulánál elírás van nem 8 hanem 835g káliumot tartalmaz). És majdnem lehagytam a szezámmagot, ami 975mg kálciumot és ezzel szemben 370mg káliumot tartalmaz.

http://www.gyogyulasutjai.hu/nyomtat.php?az=223

Az oldalon a kálium Potassium-ként szerepel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.