Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mi mindent lehet

2014.08.28
 
TTC A Girl
 
Elsősorban imádkozni és másodsorban bízni a Jóistenben, hogy megadja a várt kislányt. Persze azoknak akik nem ebben a hitben élnek, hát nekik ajánlom, a sorsba vetett bizalmat, a szerencsében való bizakodást, minden jól jöhet. De még ezek mellett is én a magam részéről igyekszem elfogadni a lehetőséget, hogy talán nekem nem ezt szánták odafenn, hiszen már többször hallottam, azt a mondást, hogy van, hogy valamit nem kapunk meg akár a saját érdekünkben. Na páran meg az ilyen gondolatokra mondják, hogy nem szabad foglalkozni velük, mert ezzel bevonzom, hogy nem lesz lányom. Na akkor már inkább hiszek az imádság erejében és egy Jóságos Istenben aki azt adja nekem amire szükségem van.
 
 
A következő információk többségét angolból fordítom az ingender.com weboldalról, ahol az angolul tudókat sok segítség, fórumok és mások által leírt (magyarul nem használunk ilyen kifejezést - Ttc a girl- trying to conceive a girl )lány baba fogantatási tervek olvashatók.
 
Még nem tudom pontosan, hogy én mi mindent fogok , valószínű azért nem mindent az itt leírtak közül.
 
Az egyetlen ami 100% természetesen csak a mesterséges megtermékenyítés, de azért a megfelelő praktikák alkalmazása segíthet növelni az eredeti 50%-ot. Itt megtalálod a legfontosabb információkat amik leginkább elősegítik, hogy megfoganjon a kislány baba. Remélem találsz számodra hasznos tippeket.
 
Az alap elképzelés az, hogy az X sperma az alacsony pH-t szereti. Ha ezt biztosítjuk neki, jól érzi magát. Továbba szeretik a kálciumot. A spermaszám alacsonyabb, ha nem  önmegtartóztatunk vagy több mint 7 napig tart az önmegtartóztatás. Az alacsonyabb spermaszám kedvez az x-eknek. Igaz az időzített együttlét nem egy bizonyított teória, a legjobb mégis az, ha a babagyártást 3 nappal ovuláció előttre vagy minimum 12 órával ovuláció utánra tesszük mivel az viszont igazolt, hogy a hüvely ph-ja ilyenkor a legalacsonyabb.
 
 
 
Nagyon sok kálcium (tej, joghurt, kefír)
Minimális só bevitel
Nincs koffein
 

pregnant-163611_1280.jpg

 
Ajánlott ásványianyag bevitel:
(só) Na++ 700-1000 mg
(Kálium) K+ 2,500-3,500 mg
(Kálcium) Ca 1,200-1,800 mg
(Magnézium) Mg 200-300 mg
 
Figyeljünk az elfogyasztott ételek nátrium és kálium tartalmára.
 
Jogurt- görög, vagy bio 
Kefír
Tej-  igazi tehéntől
tahini (szezám paszta)- alacsony sótartalmú
Eper és málna (friss, fagyasztott, konzerv, lehetőleg cukrozatlan)
Parmezán sajt
Kálciummal dúsított ásványvíz
tojás
túró
Sótlan kenyér
tésztából kevés lehetőleg hozzáadott kálciummal
hal
póréhagyma
zöldbab
uborka
majonéz alacsony magnézium tartalommal
Vörösáfonya nyers vagy szárított
fehér rizs
puffasztott rizs vagy kukorica
bárányhús
csirkehús
(Ne fogyasszunk vöröshústItalok: tej, vöröságonya, diétás italok( minden amiben aszpartam van),
 
Babagyártási módszer
O + 12
Ez egy elég új, nálunk magyarországon még nemsokak által ismert lányos technika. A lényege, hogy ovuláció után minimum 12 órával vagy többel kell szeretkezni. Ennek állítólag nagyobb a hatékonysága mint az ovuláció előtti próbálkozásnak.
 
Shettles módszer
2-3 nappal ovuláció előtt kell szeretkezni, majd alacsonyan tartani a hüvely ph-ját.
 
A legfontosabb!
Akár az O+12 akár a Shettles módszert használjuk a következő a teendő. Egy órával az együttlét előtt ellenőrizzük a hüvelyváladék ph-ját. 4 és 4.5 között van a megfelelő ph ha lány babát szeretnénk. Ha nem ennyi akkor alkalmazzunk hüvelyöblítést ( ecetes vagy citromleves) vagy a csak külföldön kapható replens ill rephresh sylk (hüvelyszárazságra való) krémek valamelyikét. Majd együttlét utsán fél órával újra ellenőrizzük a ph-t, ha magas akkor csökkenteni kell, érdemes négy órán át vagy még tovább fél óránként ellenőrizni. Ha magas akkor egy citromba áztatott tampont. Az első négy óra kritikus, mivel ennyi időt vesz igénybe, hogy az x spermiumok a várakozási zónába érjenek. Ha a shettles módszert használjuk akkor egészen az ovuláció ideéig érde,mes a ph-t 4-4.5 között tartani.
 
Hold teória
Lányok új hold fázisban fogann
Fiúk fogyó holdkor foganna
 
Extra lehetőségek
Női orgazmust mellőzzük ( lugosítja a ph-t)
Misszionárius póz
Férfi részről forró fürdő, vagy zuhany
“Jump and dump"- ahogy utánnanéztem, ez azt jelenti amikor szex után azzonnal feláll a nő és kimegy a mosdóba és hagyja kifolyni a nagyját a spermának.
A legjobb, ha 7 nap az önmegtartóztatás, vagy 48 óra, mert 2-6 napos megtartóztatás esetén az y spermák vannak többségben
Férfinak szűk alsónadrág
 
A lány diéta ill kálcium és magnézium bevitel célja a hüvely váladék illetve ph csökkentése a cél. A tanulmányok azt mutatják, hogy az alacsony ph kedvez a lányoknak. A folyékony ásványi anyagok ill folyadékok hamarabb elérik ilyen szempontból a kívánt hatást.
 
Itt olvasható a maximálisan ajánlott ásványi anyag és egyéb segédanyag mennyiség amiket javasolnak. 
Kálcium(1200 mg naponta) használjuk menstruációtól ovulációig (kálcium aránya a magnéziumhoz 2 az 1)
Magnézium (600 mg naponta)használjuk menstruációtól ovulációig 
Folsav (450 mcg naponta) ebből szedhetünk többet is, ez nem a lány baba foganását segíti elő, hanem megelőzi a vetélést és segíti a baba fejlődését
Acidopillus (2 naponta) probiotikum menstruációtól ovulációig, csökkenti a ph-t, de figyelem, van akinél pont fordítva működik, le kell tesztelni.
B6 (100 mg naponta) Egész ciklus alatt, de ha kiderül a terhesség, lassan le kell csökkenteni, 80, majd következő héten 60, 40, 20, 10 majd abbahagyni. Ez növeli a progeszteronszintet, ezáltal növeli az ovuláció előtti idő hosszát ezáltal későbbre tolódhat az ovulációnk.
Barátcserje (Vitex) (500 mg naponta) ez csak akkor kell, ha nem egyenletes a ciklus
Tums (whenever you think about it- isn’t necessary to take this and calcium since it is the same thing)
Vörösáfonya (1,500 tól 10,000 mg naponta) használjuk menstruációtól ovulációig, ovuláció után nem szabad használni, mert vetélést okozhat. Vigyázzunk, mert a vörösáfonya vérhigító, ha esetleg szedünk más vérhigítót, ne alkalmazzuk.
Lydia Pinkham (menstruációtól ovulációig) nem kapható magyarországon, normalizálja a ciklust
Szex előtt alkalmazható
Sudafed (itthon nem kapható) hatóanyag neve: pseudoephedrine amit itthon talált a kereső az Zyrtec d-vényköteles, néven kapható vagy Clarinase- vényköteles(pár órával szex előtt) csökkenti a ph-t
 
Férfinak
Vörösáfonya és ásványi anyagok.
 
A következő vitaminok és ásványi anyagok segítenek, hogy egészségesen készüljünk a várandósságra és csökkentsük a vetélés kockázatát. Fiú és lány fogantatásához egyformán ajánlott kivéve a baby aspirin, az a lány fogantatását segíti elő.
 
E vitamin-400 iui – erősíti a petesejtet küső falát és segíti a beágyazódást. 
Folsav- 800-1000mcg erősíti a petesejt belsejét
B12 vitamin-150mcg növeli a folsav hatékonyságát (úgy mint b6 szintén eltolja az ovulációt, ha használjuk és pozitív lesz a tesztünk, nem szabad hirtelen abbahagyni)
Cink -50mg- az esetleg hibás petét is rendbehozza, valamint segíti a beágyazódást. Sokszor azt mondják a cink a fiúknak kedvez, de ez akkor igaz, ha a férfi szedi. 
Baby aspirin- 81mg- Ez igazából az alacsony hatóanyag tartalmú aszpirint jelenti, itthon aspirin protect 100mg ami ehhez hasonló lehet (vény nélkül kapható) Segíti a beágyazódást.
 
A legnehezebb eldönteni, hogy mi mindent tegyen meg az ember, elég lesz-e az amit megteszünk?
4-4.5
Optimális ph férj spermájának
7-7.5 (csökkenthető 4-4,5-re citromlével, ha már a férjen kívül található)
 
Egyéb hasznos tippek
Citromos hüvelyzuhany refresh/replens vagy sylk lány baba fogantatását segítheti elő. Kb egy ujjra tett borsónyi adag felhelyezése a hüvelybe csökkenti annak pH-ját. Ahogy már volt róla szó az orgazmus növeli a pH értéket. Tesztoszteron csökkentésére állítólag jól lehet a körömlakk, körömlakk lemosó és minden aeroszolos dolog. 
A férfi jó, ha szoros alsót visel, mert a meleg a fiú spermáknak kedvezőtlen, valamint, ha lehet kövesse ő is a diétát. Valamint a spermák pH-ját 7-7,5 közöttire kell csökkenteni. Ez csökkenthető vörösáfonyábal. A szeretkezés előtti nap érdemes bevenni az ajánlott mennyiséget, ez elég gyorsan csökkenti a pH-t. A spermák száma reggel magasabb ami a fiúknak kedvez, így jobb, ha estére tervezzük a baba projektet.
 
A Hold
Az kétségtelen, hogy a holdnak van hatása a baba nemére. A tudományos magyarázat rá, az, hogy a két különböző spermának más a töltése. Hogy hogyan tudjuk ezt módosítani ha szükségünk van rá?Amikor telihold van akkor pozitív töltés van a levegőben és ezt lélegezzük be.  Amikor új hold fázis van akkor negatív a töltés. Tehát eszerint teliholdnál a petesejt töltése pozitív így az y spermákat vonzza. Szóval, ha teliholdkor van ovulációnk akkor meg kell próbálni módosítani az ionokat. Ehhez jó lehet a csobogó víz, víz porlasztók, sólámpa. Szintén kerülendő a számítógép, ami szintén nem jó töltésű, használat közben ha egy ventillátort irányítunk magunkra az hatástalanítja. Nos, hogy ebben ki mennyire hisz az saját elhatározàs kérdése.
 
pH tesztelés
A digitális pH mérő a leghatékonyabb. Persze a tesztcsík is megfelelő. Ezek akár magyarországon is beszetezhetőek. Van olyan ami 1-14 ig mér illetve olyan ami nem használja a teljes skálát. 
15-20 másodperc múlva leolvasható a tesztcsík, de ne várjuk meg míg megszárad. A sperma pH-jàt egy percen belül mutatja a tesztcsík, nem kell várni, mivel ennek magas a nedvességtartalma. A digitális pH mérőnél nincs várakozás.
Hogyan vizsgáljuk a hüvely pH-ját. Ujjal fel kell nyúlni a hüvelybe a méhnyakig (már aki eléri, ill tudja holvan) és a váladékból behajtani az ujjat, hogy a belülről vett minta maradjon rajta majd kihúzni és ezt a tesztcsíkra tenni. A hüvelyváladék a méhnyakhoz közel a leglúgosabb és a külső részen savasabb. Ezért javasolják, hogy minnél kijjebbre kerüljön a sperma a hüvelyben, hogy minnél savasabb közegben legyenek így az y-oknak kevésbé kedvező a helyzet. 
Hogy tesztelni tudjuk a párunk ph-ját mintát kell tőle gyűjteni egy műanyag edénykébe vagy óvszerbe. Majd lehet tesztelni a ph tesztcsíkkal. To test dh pH you have him give a sample in a cup or a condom. Then test that sample with pH strips right away (minnél tovább várunk a mintával annál magasabb lesz a ph-ja, ha jól értelmezem amit írnak, néha nem teljesen érthető ez a fajta szakangol:-) 
 
A Díva cup- vagy intim tölcsér, már itthon is kapható:
Ezzel igazából a teherbeesés esélyét növelhetjük. Nem befolyásolja a ph-t. Lényege, hogy bent lehet vele tartani a spermiumokat, és lehet vele trükközni úgy, hogy fél óránként kivesszük és ellenőrizzük a ph-ját a benne lévő mintának. Lehet csökkenteni citromlével a ph-t. 4 órán át tartják ezt benn, majd felhelyeznek egy frissen facsart citrom levébe áztatott tampont.
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.