Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lehet, hogy csak fiúk?

2015.05.10

Jelentkezem egy újabb, remélem számotokra is hasznos bejegyzéssel.  Mivel felvállaltam, hogy csinálom ezt az oldalt, ami hogy úgy mondjam szerintem hiánypótló igyekszem megkeresni minden lehetőséget és persze engem sem hagyott hidegen a lehetőség illetve a kétség, hogy talán nem is rendelkezik a párom lányos spermiumokkal, vagy esetleg mind hibásak szegények.

Hát rosz híreim vannak, tőbb sperma vizsgálattal foglalkozó cégnek is írtam, sajnos egyrészről azt hiszik, hogy egyből sperma szétválogatást akar az ember, ami magyarországon tilos,  másrészről magyarországon nem adottak a feltételek arra, hogy elkülönítsék az x és y spermákat. Szóval nem lettem okosabb, maradnak a kétségek, hogy esetleg nincs is megfelelő anyagunk a feladathoz. Semmi gond, a próbálkozás persze nem áll meg. Egy dolog azért még érdekesség képpen, ahogy írtam már a "tudásom" javát külföldi oldalakon, fórumokon bolyongva szerzem, szereztem, mostanában elég kevés az időm, ide is kevesebb bejegyzés kerül, mint szeretném. Szóval, vannak azok a bizonyos elvetemültebb módszerek, mint a TBM ( Turkish Based Method) amikor citromlevet adnak a spermához és ezt juttatják a megfelelő helyre, hogy úgy mondjam.  A másik módszer pedig amit a TBM előtt használnak a sperma szétválogatására a Swim up ami ennél is, hogy úgy mondjam kidolgozottabb, itt a spermiumokat házilag választják szét, olyan alapon, hogy a fiúk a lugos környeztet kedvelik, így egy tojás fehérjét tesznek a kémcsőbe a spermák fölé és felúsztatják őket, majd itt jön az ide illő rész, 100-300x-os nagyítású mikroszkópon ellenőrzik a kapott anyagban, hogy ami felúszott az a gyors sperma tehát az y ami alul maradt azok az x-ek. 

Ahogy már említettem ennyire nem vagyok elszánt és nem is leszek soha, nem érzem helyénvalónak, hogy ennyire beleavatkozzak a gyermekem fogantatásába. (Elég fura lenne, ha mindig mikor ránézek eszembe jutna, hogy kevergettem egy adag citromlé társaságában miután leszívtam róla a tojásfehérjét, jaj.)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.